HAYLEN – BLUE WINE

Artiest info
Website
facebook
Label: Le Backbeat

 

‘Haylen’ is de artiestennaam van de Frans-Iraanse zangeres en songschrijfster Hélène Namvarazad uit Parijs en haar vaste bandleden Theo De Hond op elektrische gitaren, Andrew Mazingue op bas, contrabas en toetsen en drummer-percussionist Felix Bourgeois. Zij kwam in de publieke belangstelling toen ze in 2016 deelnam aan de Franse versie van ‘The Voice’ waar ze de vier coaches voor haar liet kiezen. Haar debuutplaat “Out Of Line” was een EP die in 2018 op de markt kwam.

Haar looks zijn retro en sixties gerelateerd en op muzikaal vlak lijkt ze een verderzetting van het werk van de betreurde Amy Winehouse te willen realiseren met een gevarieerde mix van liedjes in pop-, rock-, jazz-, blues-, R&B- en soulstijl. Dat kunnen we nu ook horen op haar recent verschenen officiële debuutalbum “Blue Wine” waarop ze dertien nummers heeft samengebracht.

Meestal worden die in het Engels gebracht maar we krijgen toch ook twee Franstalige liedjes met de erg mooie ballad “Si Jamais” (zie 2e video) en rocksong “Me Laisse Pas Seule Ce Soir”. Geopend wordt er op “Blue Wine” echter met de op de eerste video te horen bluesrocker “Secret Rhythm” die ook als eerste single werd gelanceerd en ook het wat later volgende “My Own Way” kan bij deze muziekstijl worden bijgeschreven.

De song “Greenman” is dan weer een soort ‘big band’-swingnummer waarin we haar stevig klinkende stem op die van Dani Klein van ‘Vaya Con Dios’ vinden lijken. Dat is trouwens eveneens het geval bij de alweer schitterende soulvolle track “Take Me By The River”, het prachtige emo-liefdesliedje “With You I Feel Alone” (zie 3e video) en bij het catchy swingende “My Sweet Loving”, een geheide hit mits wat welwillende medewerking van de betere radiostations.

Amy Winehouse is helemaal teruggekomen bij het horen van de rock ’n roll-song “Crazy Bout You” met een leuke saxofoonsolo van gastmuzikant Paul De Rémusat en ook het daaropvolgende R&B-nummer “U Got Me” had op Amy’s repertoire kunnen hebben gestaan. Wij zijn alvast zeer onder de indruk gekomen van deze nieuwe ster aan het muziekfirmament en we zijn dan ook overtuigd dat we na dit debuutalbum “Blue Wine” in de volgende jaren nog veel meer van ‘Haylen’ zullen gaan horen.

(valsam)

LIVE

 

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: HAYLEN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.